Thursday, June 11, 2009

Bergen-Eivindsvik

Navigerte gjennom det som kalles kongeleia på tur videre nordover. Kongeleia, fordi det står en statue av kongen her. Jeg fikk aldri sett den. Må ha glidd forbi på min frivakt?

 Fantastisk fin tur, selv om det gikk sakte med bakk propell. Gjennom trange sund, med variert landskap som gled forbi. Vi styrte på skift og gikk uten stopp. Fikk oss da litt søvn innimellom også.                      

Blåste godt over Mongstad. Her var det mange store båter som skulle losse og laste ved anlegget, så det gjaldt å "time" riktig. Storbåtene hadde bra fart inn og ut av fjorden, mens vi stampet oss på tvers over.

Lengre nord skulle det vise seg at vi fikk problemer med å krysse Sognefjorden, med sjø og vind rett imot. Kapteinen var sliten og bestemte å søke havn, istedet for å kave med seil eller motor. Valget falt på Eivindsvik. En severdig plass, der rederen var så heldig å treffe en motorkyndig, som også hadde greie på det elektriske. Det passet bra, siden vi ikke fikk lading og batteriene var nesten tomme. Med et multimeter fant han fort feilen, eller feilene, ved det elektriske. Stor takk! Litt flaks må det være lov å ha.

No comments:

Post a Comment